Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane

Expoziția „Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane”, coordonată de către Muzeul Național de Istorie a României, reunește 835 de artefacte din colecțiile a 39 de muzee din România, printre care și Muzeul Județean de istorie și Arheologie Maramureș din Baia Mare.

Este cea mai mare expoziție românească de arheologie organizată în străinătate, sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Regele Felipe al VI-lea al Spaniei şi al Preşedintelui României, Excelența Sa Domnul Klaus Iohannis. Evenimentul cultural este organizat sub egida Ministerului Culturii și Ministerului Afacerilor Externe și face parte din Programul de diplomație publică și culturală, program stabilit de Ministerul Afacerilor Externe și derulat prin Ambasada României în Regatul Spaniei. Anul acesta, componentele acestui Program sunt dedicate aniversării a 140 de ani de relații diplomatice între România și Regatul Spaniei.

Muzeul Județean de istorie și Arheologie Maramureș participă la proiect cu șase pise din categoria Tezaur: două cnemide de bronz, două aplici din bronz, un vârf de suliță din fier și o cămașă de zale din fier, provenind din mormântul căpeteniei celtice de la Ciumești.

Expoziția este deschisă la Muzeul Naţional de Arheologie din Madrid în perioada 1octombrie 2021-27 februarie 2022, intrarea fiind gratuită.

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
Share This Post On